Seawal 14 Tahun Dah Ada Stretchmark, Wanita Ini Bingung dan Akhirnya…

Stretcmark bukan sesuatu yang asing untuk wanita. Apabila berlaku stretchmark, ia sangat mengganggu emosi kita.

Stretchmark ni setanding jerawat. Sekali dia keluar, mood mesti swing sebab ia akan menjejaskan penampilan kita.

Bila dengar stretchmark, orang selalu ingat stretchmark pada ibu hamil sahaja. Tetapi ada seorang wanita mengalami stretchmark pada usia remaja iaitu seawal 14 tahun.

Pelik kan?

Ya. Itulah hakikatnya

Jom ikuti kisah sahabat saya ini

Perkongsian Puan Nurul Hazwani Hamzah

Stretch marks. 

Ramai ibu2 yang mengalami masalah ini sepanjang kehamilan, terutama sekali apabila kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Rasa stress setiap kali terpandang rekahan pada kulit yang dulu licin dan sekata.

Untuk saya, saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. 

Awal kan? 
Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. 

Gelap dan hodoh. 
Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri.
Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian.

Dari Seteguk Susu..

Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. 

Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. 
Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

Seteguk saya rasa, mm sedap. 

Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Rupa Terbaru ESP

Sesuatu Yang Tidak Disangka-sangka Berlaku

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. 

Eh, biar benar, detik hati saya. 
Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP.

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye. 

Saya Masih Setia Sehingga 4 Tahun

Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. 
Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. 
Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.

Seronok sangat!

ESP Shaklee Yang Awesome

ESP adalah produk hot-seller Shaklee
Berbentuk serbuk dan diperbuat dari soya non-GMO.
Non-GMO bermaksud ia tidak diubah genetiknya. Contoh tumbuhan yang telah diubah genetik adalah tembikai yang tiada biji.

Cara minumnya adalah dengan membancuhnya dengan air suam atau air sejuk.
Antara kelebihan ESP yang dikenalpasti adalah
  • Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri
  • Membantu hilangkan parut jerawat di muka
  • Memberi tenaga berpanjangan
  • Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan
  • Mengawal paras kolesterol
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
Dapatkan ESP anda HARI INI untuk bantu kurangkan masalah stretchmark anda.
Hubungi Puan Ida (019-381 6167) untuk membuat tempahan.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge