Suplemen Untuk Orang Tua : 5 Sebab Omega Guard Pilihan Utama

Kan bagus bila mak ayah kita masih cergas, aktif dan bebas penyakit bila dah berumur?
Boleh travel sana sini, singgah rumah kita, main-main dengan cucu.

Rasa bahagia sangat kan?

Bayangkan masa kita kecil dulu, mak ayah kita kerja kuat. Buat macam-macam untuk kita. Tak cukup rehat. Pagi-pagi dah keluar rumah untuk bekerja.

Pasti kita sebagai anak nak sangat lihat mereka aktif dan sihat. Cergas buat apa-apa aktiviti kegemaran mereka. Rasa bahagia sangat dapat luangkan masa.

Kini adalah masa untuk mereka berehat.
Pasti kita nak mereka selesa berehat dengan sihat.

Tercari-cari suplemen paling sesuai untuk mak ayah anda?
Omega Guard pastinya suplemen terbaik

Anda pasti teruja memilih Omega Guard bila membaca 5 sebab ini:

1. Penyakit Jantung

Omega 3 yang ada dalam Omega Guard bukan sahaja elak penyakit kepada orang sihat, orang yang telah terkena penyakit jantung pun bagus untuk ambil

Ia boleh mengurangkan risiko komplikasi dan kematian kepada mereka yang telah disahkan ada penyakit jantung.

Omega 3 boleh mengekalkan rentak degupan jantung.

Satu kajian mendapati, mereka yang telah mengalami serangan jantung dan mengambil minyak ikan, mereka mempunyai risiko kematian 45% lebih rendah dari mereka yang tidak mengambil minyak ikan.

Ikan dan minyak ikan boleh memperlahankan arteriosclerosis dan merendahkan risiko serangan strok.



2. Triglycerides.

Apa itu triglycerides?

Dengan ayat mudah, ia didefinisikan sebagai lemak tidak baik dalam badan.

Omega 3 (DHA dan EPA) boleh merendahkan tahap lemak ini sebanyak 20% hingga 50%. Kesan Omega 3 juga dilihat dapat merendahkan tahap kolestrol.

3. Rheumatoid arthritis.

Rheumatoid arthritis adalah sakit sendi dan lutut yang biasa di alami oleh orang tua.

Beberapa kajian telah mendapati minyak ikan boleh mengurangkan simptom sakit ini seperti rasa nyilu pada waktu pagi dan sakit.

Kerana itu juga, Omega Guard adalah salah satu vitamin penting untuk Set Sendi dan berjaya membantu mengurangkan masalah sakit sendi kepada ramai orang.

[Bacaan Lanjut: Vitamin Untuk Sakit Lutut]

4. Osteoporosis

Kajian mendapati mereka yang makan minyak ikan mempunyai kadar kepadatan tulang yang lebih tinggi.

Satu kajian lain pula mendapati minyak ikan (bergabung dengan kalsium dan GLA) boleh meningkatkan kepadatan tulang kepada orang berusia yang telah mengalami osteoporosis.

5. Ingatan, Dementia dan penyakit Alzheimer

Beberapa kajian mendapati pemakanan yang tinggi kandungan lemak ikan/minyak ikan boleh mengelakkan hilang ingatan dan merendahkan risiko dementia kepada orang tua.

Terdapat juga kajian di mana supplement yang mengandungi Omega 3 boleh memperlahankan masalah ingatan kepada pesakit Alzheimer.


sumber: http://www.webmd.com/diet/features/who-needs-omega-3s?page=3

Mereka Sudah Nikmati Kesan Omega Guard

Jika anda diberi peluang untuk bantu mak ayah jadi lebih sihat, mestilah nak kan?

Berikut adalah testimoni / bukti Omega Guard boleh bantu rendahkan Kolestrol mak ayah.


[Video] “Biasanya Darah Tinggi Abah saya 180 / 90, Selepas Ambil Omega Guard..”

Seorang anak telah membuat satu pengakuan berani tentang abahnya dalam video ini.

Lagi pengakuan selepas ambil Omega Guard


Nak Tahu Cara Dapatkan Omega Guard ?

Lepas baca testimoni tadi, pasti anda rasa gembira jumpa satu supplemen sesuai untuk orang tua dan mak ayah kita kan?

Apa yang kita risaukan tentang kesihatan mereka sudah terjawab.

Sekarang bukan masa untuk berlengah dapatkan supplemen yang Halal, ada kelulusan KKM dan berkesan ini.

Sila ikuti langkah di bawah untuk dapatkan Omega Guard dengan segera.

Related Posts

One thought on “Suplemen Untuk Orang Tua : 5 Sebab Omega Guard Pilihan Utama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge