Multivitamin Kanak-kanak Punca Ibu-ibu Malas Masak Masakan Seimbang?

Kanak-kanak yang sedang membesar sangat perlukan nutrien dan vitamin. Kanak-kanak yang sihat sepatutnya mendapatkan vitamin dari sumber makanan.

Menurut pakar pemakanan, kanak-kanak yang sihat tidak semestinya memerlukan multivitamin dari supplemen.

Sepatutnya mereka mendapatkan nutrien tersebut dari pemakanan yang seimbang dan sihat seperti:

  • Susu dan produk tenusu dari keju, susu segar dan yogurt
  • Buah-buahan segar yang pelbagai warna, sayur hijau
  • Protein dari ayam, ikan, daging dan telur
  • Bijirin dari beras dan oat
Ibu-ibu hanya perlu meluangkan lebih masa untuk memasak dan pastikan anak-anak makan makanan yg seimbang sahaja kan?
Maka, apa perlunya beri anak makan multivitamin?

Adakah ia adalah shortcut untuk ibu-ibu yang malas masak masakan seimbang?

3 Sebab Multivitamin Pilihan Ibu-ibu Yang Bijak

Tunggu dulu.

Banyak faktor yang menyebabkan multivitamin adalah pilihan ibu-ibu yang bijak termasuk ibu-ibu yang menjadi suri rumah dan mampu masak masakan seimbang.

Sebab-sebab yang akan disenaraikan pasti membuatkan anda teruja untuk beli Multivitamin untuk anak-anak.

Sebab 1:
Anak-anak yang picky eaters

Ia satu kebiasaan mendengar anak-anak yang tak makan sayur dan buah berbanding yang menggemarinya.

Betul atau salah?

Jangan rasa bersalah untuk mengakuinya sebab ada satu kajian di parentdish.co.uk yang mendapati 85% ibu ayah mempunyai anak yang picky eater. Ia banyak sebab anak jadi picky eater, boleh rujuk link untuk membaca lebih lanjut.

Penat dah si ibu decorate bento dengan pelbagai bentuk, tapi masih lagi mereka mencebik bila disua dengan sayur atau buah. Membazir sangat kan? Last-last si ibu juga yang terpaksa habiskan.

Dah kalau macam tu, di mana anak nak dapat nutrien yang seimbang walaupun si ibu telah mencuba masak yang terbaik?

Sebab No 2
Makanan Yang Anak-anak Kita Makan Mungkin Dari Sumber Kurang Sihat

Tahukah anda?

Ikan yang dibekalkan kepada kita dari Thailand, lndia dsb direndam di dalam ubat mayat yang dinamakan Formalin, supaya tahan lama?

Ayam kita ialah anak ayam yang disuntik hormon dsbnya supaya cepat besar, pulangan segera.

Sayur kita ialah sayur yang diselimuti racun serangga yang hebat hinggakan ulat pun tak berani makan. Sebab yang ulat tak makanlah yang mmpunyai harga, yang menjadi pilihan kita.

Buah-buahan kita yang telah disimpan lama, yang telah diawet dengan white chemical, yang kelihatan putih berkilat pada buah epal dan sebagainya. Dikatakan untuk sampai kepada kita makan masa berbulan-bulan.sedangkan vitamin mula hilang sejak ianya mula dipetik.

Begitulah dengan apa saja yang disediakan kepada kita hari ini seperti beras, gula, tepung, segala telah diproses secara kimia.

Gula putih adalah kristal putih yang terhasil setelah proses membuang semua vitamin, molasses, mineral, protin, serat dan lain-lain kandungan yang berfaedah terkandung di dalam air tebu. Ia tidak terdapat di alam semulajadi, sangat merbahaya kepada manusia, malah tidak sesuai untuk dimakan. Bagi saya, gula putih adalah racun yang merbahaya.

sumber : http://ejazbeauty.com

Sebab No 3
Kanak-kanak tidak mungkin dapat semua nutrien dengan cukup setiap hari

Kebanyakan anak-anak yang berumur 4 tahun ke atas sudah bersekolah dan memang susah untuk mereka disediakan dengan makanan yang betul-betul penuh nutrisi. Ibu dan ayah juga kebanyakannya bekerja dan tidak mungkin dapat menyediakan makanan seimbang untuk anak mereka.

Imunisasi badan anak masih lagi kurang. Akses mereka untuk makan junk food dan air berkarbonat sangat mudah terutama yang sudah bersekolah.

Adakah mungkin kita perlu menjaga mereka 24 jam terutama makanan dan minuman yang masuk ke dalam perut mereka?

Pasti tidak!

Jom lihat apa yang perlu untuk seorang kanak-kanak mendapat nutrien setanding nutrien dalam multivitamin.

Tiga Gelas Susu , 6 auns Air Jus Limau (Asli, bukan dari kotak) dan 1.5 cawan bayam serta 4 cawan brokoli??


Mampukah kita menyediakannya?

Mari sama-sama kita fikirkan.

Maka, adalah TIDAK ADIL dengan mudah melabel ibu-ibu yang memberikan Multivitamin kepada anak mereka sebagai malas.

Sebaliknya, ia tindakan yang sangat bijak kerana ibu-ibu ini sudah pasti memberikan yang TERBAIK untuk anak mereka.

Vitalea for Children


Setelah sekian lama menyepi, Vitalea for Children telah kembali dengan banyak pembaharuan. Multivitamin untuk kanak-kanak yang ditunggu-tunggu ramai ibu bapa ini menjadi rebutan dari awal pelancarannya dari bulan Januari 2015.

Berikut adalah pembaharuan pada Vitalea for Children yang baru.

Manis tetapi tak rosakkan gigi?

Vitalea for Children berperisa anggur, sangat sedap dan manis tetapi ia tidak menggalakkan kaviti pada gigi anak-anak.

Eh, Macamana tu?

Vitalea for Children ni menggunakan Xylitol menggantikan gula biasa yang merosakkan gigi. Xylitol ni adalah pemanis semulajadi yg diekstrak dari tumbuhan seperti tongkol jagung.

Menurut laman web xylitol.org, Xylitol ni lah yang membuatkan buah-buahan yang kita makan terasa manis dan ia sangat mesra kepada gigi. Gula biasa yang menyebabkan terbentuknya karies dan kaviti gigi dan mereputkan gigi tetapi tidak pada Xylitol.

Jadi, ibu-ibu tidak perlu risau dengan pengambilan Vitalea yang manis dan sedap ini kerana kandungan pemanisnya yang selamat.






Dapatkan Vitalea for Children anda HARI INI.


ATAU Hubungi Pengedar Anda Hari ini (Semak Cara Belian Di Bawah)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge