Kolestrol Tinggi: Turunkan Paras Kolestrol Tanpa Makan Ubat?

Bila sebut kolestrol tinggi, ramai yang tak berapa ambil berat.
Cuba kita sebut sakit jantung dan stok? Apa perasaan anda? Rasa lebih takut kan?

Ya. Sakit Jantung dan Strok membawa kesan tak elok, ada juga membawa mati, tapi ramai tak sedar yang sakit jantung dan strok adalah berpunca dari kolestrol tinggi. 

Macamana Kolestrol boleh buat sakit jantung?

Kolestrol ada dua. Kolestrol jahat (LDL) dan kolestrol baik(HDL). Kolestrol jahat (LDL) yang tinggi boleh bawa partikel kolestrol dan melekat kat dinding salur darah.

Makin lama makin banyak kolestrol melekat kat dinding salur darah, darah nak mengalir pun susah. Jantung pun kurang dapat darah yang beroksigen, berlakulah serangan sakit jantung.

Bila salur darah ke otak tersumbat pula, itu penyebab kepada serangan strok. Strok boleh jadi penyebab lumpuh. Satu benda tak boleh buat jika kena serangan strok.

Kesian.

Rendahkan Kolestrol Tanpa Makan Ubat?

Sekarang ni, bukan orang tua je yang kena serangan jantung, orang muda pun bertambah ramai. Selebriti Hani Mohsin telah kembali kerahmatullah kerana serangan jantung pada umur 41 tahun. Tak pernah terjangka insan popular ini pergi dahulu dari orang lain.

Sedih bila orang tersayang pergi dengan mengejut tanpa pesan.
Anak-anak dan ahli keluarga menangis sayu.

Ramai yang masih tak sedar keburukan kolestrol tinggi

Allahyarham Hani Mohsin ketika rebah akibat serangan jantung mengejut

Ramai yang mencari ikhtiar lain dan tak mahu bergantung dengan ubat. Ubat pun ada kesan jangka panjang yang tak elok. 

Memang best bila kolestrol dapat dikurangkan tanpa makan ubat, dan ada yang BERJAYA. 

Tak Percaya?
Jom tengok testimoni ini.

Omega Guard? Eh Apa tu?
Omega Guard adalah produk kegemaran ramai, minyak ikan terbaik dari pasaran. Ia boleh turunkan paras kolestrol dan kurangkan risiko terkena serangan jantung. 
Berikut adalah 7 sebab anda perlu pilih Omega Guard berbanding minyak ikan jenama lain di pasaran.

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.


6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

omega3
Dapatkan Omega Guard hari ini hanya RM136
Mencegah lebih baik dari mengubati.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge