GEMPAR! 5 Kelebihan Skin Care Youth Yang Tiada Pada Skin Care Lain

Youth dah jadi FENOMENA

Ida pun tak sangka ramai betul minat Skin Care Youth ni. Mana taknya, cuba tengok antara 2 kesan YOUTH ni.

 

Ini baru 2 Testimoni dari beratus malah beribu testimoni Youth seluruh dunia.

Ya, di US juga ada orang telah menggunakan Youth, dan kesannya sangat berbeza. Sangat menakjubkan.

” Ala, sama aje semua skin care”

Tak sama! Kalau nak tahu, boleh baca Kelebihan Youth kat bawah ni.

 

5 Kelebihan Youth

Kelebihan Youth #1 : 8 tahun kajian dan ada 8 patent

Anda tahu berapa lama skin care yang anda pakai dikaji berapa lama? Atau anda tak tahu pun skin care anda melalui kajian atau tidak kan?

Ida sarankan anda kena ambil tahu tentang itu. Itu yang membezakan skin care anda berkualiti atau tak.

Skin care berkualiti melalui kajian teliti. Youth melalui 8 tahun kajian. Lama kan? Ia dibuat untuk memastikan produk Youth ini benar-benar berkualiti. Ia juga ada 8 patent yang memastikan ketulenan pembuatannya, bukan di ambil dari produk lain

4 Patent yang di luluskan adalah:

  1. https://patents.google.com/patent/US6036946
  2. https://www.google.com.my/patents/US6174519
  3. https://www.google.com.my/patents/US6235272
  4. https://www.google.com.my/patents/US6015548

4 lagi patent sedang menunggu kelulusan.

 

Kelebihan Youth #2 : Bebas dari 1500 jenis bahan kimia bahaya

Kita banyak dengar skin care yang ada bahan bahaya. Ada hidroquinon, paraben dan mercury. Walaupun ia hanya disapu pada kulit, sebenarnya ia lebih bahaya.

Krim / skin care yang kita sapu pada kulit lebih cepat masuk dalam saluran darah. Ia juga boleh beri kesan kepada organ. Ngeri Ida dengar bila ada kes kegagalan buah pinggang akibat bahan terlarang dalan skin care.

Takut kan?

Anda tidak perlu ragu-ragu dengan Youth. Ia dijamin bebas bahan kimia bahaya. Bukan 10, bukan 100 tapi lebih dari 1500 jenis.

Tak percaya?

Di bawah ini senarainya.

 

Kelebihan Youth #3 : Sesuai Untuk Semua Lapisan Usia dan Semua Jenis Kulit, 100% BERKESAN.

Youth telah diuji kepada golongan wanita yang berbeza usia. Ada 20an, ada 30an, ada 40an dan 50an. Bukan sahaja berbeza usia, jenis kulit mereka juga berbeza.

Ternyata, selepas kajian dibuat, terdapat perbezaan ketara. Ya, kulit mereka jadi lebih muda.

Bukan sebahagian, tetapi SEMUA.

100% dari mereka alaminya.

“Ala, bolehlah dia claim begitu sebab dia yang jual produk tu”

No. No. No.

Ida rasa ramai ingat testimoni Youth ini hanya berdasarkan beza kulit secara fizikal. Tidak sama sekali. Ia guna kajian klinikal.

Maksudnya, ia guna satu alat canggih yang ukur ciri-ciri kulit. Mana boleh nak tipu-tipu ni.

 

Kelebihan Youth #4 : Produk 100% Berasaskan Tumbuhan (VEGAN)

Skin care ni ada macam-macam jenis. Ada yang bahan dia dari sumber binatang, ada yang bahan dari tumbuhan. Contoh sumber binatang adalah seperti kolagen dan gelatin.

Youth diperbuat dari 100% tumbuhan. Menurut web trufora.com, skin care dari tumbuhan ada 2 kelebihan utama:

  1. lebih bagus untuk kulit sensitif dan semua jenis kulit
  2. bahan anti-penuaan dari sumber tumbuhan adalah lebih bagus dan berkesan (contoh : antioksida)

 

Youth terdiri dari 5 bahan utama :

  1. Muscadine Grape
  2. Lotus Japonicus
  3. Apple Stem Cell Extract
  4. Schsandra Chinensis Fruit Extract
  5. Vital Repair Complex

 

 

 

Kelebihan Youth #5 : Tidak Menjadikan Haiwan Sebagai Bahan Kajian (Cruelty Free)

Menjadikan haiwan sebagai bahan kajian adalah salah satu prosedur pembuatan beberapa skin care. Ia sangat kejam. Lebih jutaan binatang seperti arnab dan tikus dibunuh, cacat, buta kerana prosedur ini. Aktivitis hak binatang sangat membantah aktiviti seperti ini.

Sebab itu, adanya kempen Cruelty Free. Ia bertujuan melindungi hak binatang.

Ia bukan sahaja berkaitan hak binatang yang perlu dijaga, kempen ini juga berguna untuk melindungi manusia dari bahan sangat bahaya dalam skin care. Menurut web nanshy.com, 90% dari produk yang diuji kepada binatang gagal dalam ujian klinikal kepada manusia.

 

Gempak kan? Ada Banyak lagi perbezaannya. Tapi ini yang utama.

 

Apa Produk Ada Dalam Youth?

 

Setakat ini, Youth ada 6 produk di Malaysia.

1.Pencuci Muka

  • bertindak 3 dalam 1 ( cleanser + makeup remover + scrub)
  • ada pH yang seimbang untuk kulit
  • ada gabungan vitamin yang dipaten, polifenol dan alga
  • bantu haluskan dan cuci kulit muka dengan bersih

 

2. Toner

  • Bersihkan kulit dari sel-sel kusam, bendasing yang boleh mencemarkan kulit muka
  • Membersih secara mendalam untuk membuang sel kulit mati
  • Menghidratkan sel dan memberikan nutrisi dengan campuran vitamin penting, polifenol dan bahan botanikal yang berpaten

 

3. Sunblock dan Pelembap

  • Melindungi kulit dari sinaran matahari
  • Mempunyai pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/ UVB
  • Melembapkan kulit melalui vitamin dan botani bernutrien
  • Menambahbaik kulit anda dengan menyeluruh

 

4. Serum

  • Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk gantikan sel rosak teruk kepada sel baru
  • Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel
  • Membuatkan kulit jadi lebih muda untuk nampak awet muda dan glowing

 

5. Krim Malam

  • Mengandungi Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain
  • Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur
  • Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin
  • Membantu menjadikan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

 

6. Radiance C & E

  • Mengandungi 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi
  • Membantu menegang, mencerah, dan mengurangkan garisan halus dan kedutan.
  • Mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.
  • Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.
  • Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan
  • Dihasilkan dari bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi
  • Diformulasikan tanpa bahan pengawet.

 

Cara menggunakannya sangat senang. Video di bawah ada saya terangkan caranya.

Ingin Dapatkan Youth?

Ikuti langkah mudah di bawah
atau boleh beli sendiri (guna kad kredit) dengan klik icon di bawah:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge