5 Kebaikan ESP kepada Wanita Mengandung

ESP adalah kegemaran ramai orang.

Masakan ia menjadi BEST SELLER produk bagi Shaklee. Ia sangat sesuai untuk semua golongan tidak kira lelaki atau perempuan, dewasa, kanak-kanak dan warga emas.

Siapa nak cantik boleh ambil ESP, hasilnya kulit jadi mulus. Siapa nak kurus boleh ambil ESP, hasilnya rasa kenyang yang lebih lama dah tidak ‘craving’ untuk makan itu dan ini.

Haa. Meh tengok Ibu Hamil yang super hebat ni. Siap boleh panjat tangga tinggi-tinggi.
Sila jangan TIRU aksi ini jika anda tidak tengok video ini sehingga habis.

Gerun wei.
—–

Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

Di sini saya nak cerita kebaikan dan kelebihan ESP untuk wanita mengandung. 

Ya, saya sangat teruja untuk berkongsi dengan ibu-ibu sekalian kerana saya juga sedang mengandung 7 bulan dan sangat menggemari minuman kegemaran ramai ini. 

ESP bukannya sebarang minuman, ia sangat istimewa kerana ia adalah minuman Protein yang di perbuat dari Non-Gmo Soya.

Non-GMO Soya: soya yang diproses dengan kawalan ketat dan teliti untuk menjamin kualiti produk. 

Terdapat 5 Kebaikan Utama ESP untuk wanita mengandung

1. ESP meningkatkan Sistem Imun Badan Si Ibu. 

ESP adalah minuman protein yang berkhasiat. 

Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. 

Ramai yang tidak tahu, selain Vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

2. ESP Mengawal Berat Si Ibu dan Mengelak Serangan Diabetes

Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan si ibu akan meningkat secara mendadak. 

Masa ni lah kita rasa nak makan, makan dan makan. 

Itu adalah normal bagi ibu-ibu mengandung, tetapi kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes. 

ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. 

Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. 

Sebab itulah, ramai ibu-ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Serangan diabetes terjadi apabila si ibu memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.

3. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi. 

Protein penting untuk perkembangan otak bayi. 

Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN. 


Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini dan sangatlah penting si ibu mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung. 

4. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik.

Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. 

Dengan minum ESP, sel-sel kulit si ibu akan bertambah gebu dan lebih menarik kerana bantuan protein yang diminum. Parut juga berkurang kerana penggantian sel-sel baru ini. 

Si ibu akan juga merasa lebih menarik walaupun berbadan dua. 

Tidak lupa juga kulit bayi di dalam kandungan. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik. 

5. ESP membantu ibu-ibu morning sickness dan alah di awal kehamilan. 

Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu-ibu mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. 

Kita juga akan merasa mual terutama apabila perut kosong. 

ESP membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan kenyang yang lebih lama. Tambahan pula, ia juga mudah di hadam berbanding makanan berprotein yang lain

Nak tahu lebih lanjut tentang ESP?? sumber: di sini

  • Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. 
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian 
  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus. 
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. 
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones 
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein.

Khasiat ESP ini telah terbukti dan diakui sendiri oleh ibu-ibu yang konsisten mengambilnya sewaktu hamil. Ini antara testimoni yang dapat dikongsikan:

“Kulit baby cantek… My baby boy dah 5 bulan, tapi kulitnya masih tulus mulus mcm newborn… Tak tau laa kalau dah lasak nnt akan berparut pula… Untuk mommy pula, of course beri tenaga, cantikkan kulit & beri sumber protein secukupnya untuk bayi di dalam kandungan…”
~ Pn. Arnie

“kulit baby sya bersih n takde ruam2 wpun bdn dia smgt. sya consume masa preggy smpi la hari ni. skrg baby sya dh 4 bln.”
~ Pn. CT Shamin

“alhamdulilah kulit bby sy cantik n tiada masalah sgt….sy start ambil esp mse kndungan 5 bln smpai skrg bby nk msuk 4 bulan….kulit mamanye pn lembut…papa yg tegur..x tipu tau….hehehhehe….”
~ Pn. Eyna

sumber : http://hebatkan.blogspot.com

TESTIMONI 1:

TESTIMONI 2:

TESTIMONI 3:

TESTIMONI 4:

Bagaimana Ingin Dapatkan ESP Shaklee?

Sila Ikuti Langkah-langkah di bawah

Saya adalah Shaklee Independent Distributor area Kuantan (penghantaran ke rumah)
dan seluruh Malaysia (melalui pos)
SMS dan Watsapp : 0193816167

FB : Ida Ifaz

Pengedar Shaklee berhampiran anda:
Pengedar Shaklee Putrajaya, Selangor dan Kuala Lumpur

Klik Di Sini Untuk Tahu 7 Kebaikan Menjadi Ahli Shaklee

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge