4 Minuman Semulajadi Bantu Untuk Kurus Supaya Nampak Anggun di Hari Raya

Hari Raya dah tak sampai 2 minggu lagi. Ramai yang dah beli persiapan baju raya dan macam-macam lagi.

Pasti semua tak nak lepaskan peluang untuk nampak cantik dan anggun.

Eh, tempah baju saiz apa tu? Opss. Jangan tanya soalan tu.

SENSITIF TAU.

Anyway, Alangkah bagusnya kalau saiz badan berkurang di pagi raya, pasti nampak lebih menarik dan anggun.

Ramai terpukau dan tak percaya kan? Hari raya terasa lebih berharga dan seronok bila kehadiran kita diraikan kerana penampilan yang berbeza.

Tak ramai tahu minuman-minuman semulajadi untuk kurus. Tapi bukan minum sahaja tau, ia adalah sampingan dari senaman-senaman yang dilakukan seharian. Memang boleh membantu untuk kurus.

4 minuman yang boleh bantu untuk kurus:

1) Jus Detoks
Refreshing Detox Juice Recipes (#INFOGRAPHIC): Trying to snack a little healthier and give your stomach a break? Try these super quick and easy #juice #recipes. Just combine the ingredients in a juicer and blend! http://www.healthcentral.com/diet-exercise/c/458275/169969/smoothie-infographic?ap=2012
Ramai tahu pasal berkesannya jus detoks untuk kuruskan badan. Senang aje nak buat dia, cuma blend buah-buahan dan sayuran atau salah satu daripadanya.

Buah jenis sitrus memang berkesan untuk detoks seperti oren dan lemon. Memang habis semua toksin dalam badan boleh di buang.

Buah-buahan berfiber tinggi seperti epal, lobak merah dan halia pun sangat best kalau ditambah dalam jus. Boleh mudahkan proses membuang juga

Bukan sahaja detoks toksin dalam badan, jus detoks ada banyak antioksida juga. Ia bantu Kuatkan imuniti badan dan lindungi dari radikal bebas yang jahat.

80% peratus penyakit datang dari usus. So, dengan detoks usus dari toksin, boleh hindari dari penyakit, dan kuruskan badan secara SEMULAJADI.

Bacaan lanjut: 10 Kelebihan Detoks Usus.

2) Jus Sayur.

The Spinach Shots Juice Recipe    http://www.juiceupyourlife.tv/ <-- More Recipes :)    Juicing Vegetables
Euw. Bunyinya macam kurang menyelerakan tetapi khasiatnya memang tak terhingga.

Sayur yang paling sesuai di buat air untuk kuruskan badan adalah yang jenis cruciferous.


Sayur cruciferous adalah sayur jenis Brassicaceae seperti bayam, kailan, brokoli, kobis, kobis bunga, dan banyak sayuran hijau lain.

Sayur-sayur ini ada phytonutrients yang bagus untuk kurangkan lemak dalam badan, kurangkan keradangan dan kawal gula dalam darah.

Ia juga bagus dalam seimbangkan paras hormon, tingkatkan metabolisme dan detoks toksin dalam badan.

3) Kopi Hitam (Black Coffee)

Eat for weight loss: How to cook the 10 superfoods that make you skinny
Bila sebut kopi, mesti tak sangka ia boleh kuruskan badan. Tapi kopi ada banyak jenis.

Kopi yang spesifik boleh kurangkan berat adalah Kopi Hitam. Perbezaan jenis-jenis kopi bergantung kepada cara pembuatannya.

Kopi Hitam boleh kurangkan risiko diabetes(tanpa gula) dan serangan jantung. Kafein di dalam kopi hitam boleh tingkatkan metabolisme badan, lagi banyak kalori boleh dibakar.

4) Teh Hijau

Your Ultimate Guide To Green Tea- great article on varieties of green tea, how to steep properly, and storage of loss leaf tea.
Teh hijau memang dah terkenal beratus tahun yang lalu, memang salah satu fungsi power teh hijau adalah kurangkan berat badan.

Teh hijau boleh bantu tingkatkan metabolisme, bila metabolisme tinggi, senang nak bakar lebih banyaaak kalori.

Ada yang dapat kawal selera makan dengan teh hijau.

Memang hebat!

Bila selera dapat dikawal, dapatlah kita kurangkan makanan yang masuk dalam perut kita kan?

Teh hijau memang popular dikalangan orang Jepun, ia boleh bantu kurangkan stress juga.

sumber : http://www.lifespan.com

Bukan Sekadar Teh Hijau

Shaklee juga ada produk berasaskan Teh Hijau.

Energy Cinch Tea.

Dia ada 4 jenis ekstrak tea yang special. Cinch Tea sahaja ada rumusan hebat macam ni.

1) Matcha Green Tea Powder
2) Red Tea Extract
3) White Tea Extract
4) Rooibos Red Tea Extract

Berminat membeli Cinch Tea? Sekotak Cinch tea ada 28 sachet tea. Banyak sachet.

Dapatkan CINCH TEA Anda Hari INI.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge