2 Pengalaman Mencabar Sepanjang Berbisnes Shaklee Yang Tidak Boleh Dilupakan

Jatuh bangun dalam Shaklee banyak, tapi banyak tak boleh nak recall sebab cepat-cepat move ON.
.
Hasil dari baca buku “Who moved my cheese?”, frustrations memang saya tak pernah layan lama-lama.
.
Rugi masa.


Masa yang ada patutnya dah boleh bangun balik, bina strategi baru.. tapi bila buang masa layan frustrations, bertambah sakit hati pun ada.
.
Kenangan paling tak boleh lupa adalah bila dapat call mengejut dari customer.
.
Dua kali dia telefon, saya tak dengar. Kali ke tiga call, bila angkat, dia terus terjah dengan ayat..
.
“Kau ni nak menjual ke nak tipu? Telefon pun taknak angkat”
.
Haha. Gigil wei dengar. Masa tu baru dalam setahun berbisnes.
.
Rupanya customer marah sebab lepas makan alfalfa, dia rasa sakit, demam dan tak boleh bangun.
Patutnya terus jadi kurus **facepalm
.
Rupanya salah faham je. Itu semua Healing Crisis.
.
.
Kenangan lain yg tak boleh lupa: hilang RM600++ hasil jualan dalam satu malam.
.
Akibat cuai, tertinggal beg tangan dalam kereta ketika rombongan kahwin adik di teluk intan.
Sehari sebelum tu, pusing satu kuantan COD 3 tempat hantar barang shaklee.
.
Terduduk juga masa tu.
Sebab lagi 3 hari nak closing.
.
Apapun, semua tu hanya 2 dari ribuan dugaan, dan masih menerima rejections setiap hari. Haha.
.
Moga diri terus istiqomah.
Love Shaklee.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge